Драги парохијани и сви они који желе добро да чине надајући се добру, част ми је обавестити Вас да полако отпочињемо велико дело, дело које се чини једном за живота, дело којим нашем храму дајемо његову душу, на њега бојама уписујемо Јеванђеље за наше очи- почињемо са прикупљањем средстава за живописање – иконописање нашега храма Светог Симеона. Тим делом остављамо своје име не само нашим потомцима него у Књизи Вечности јер ће нас Бог препознати као оне мудре девојке које ишту оно што је за њихово спасење.

Пред нама је одлука да ли ћемо се угледати на наше свете претке који су Богу и своме народу остављали задужбине, којима се и данас дивимо, или ћемо свој живот потрошити на свакодневне ужитке и прохтеве не знајући да данас јесмо а сутра нисмо, да данас имамо а сутра већ можемо све изгубити. Од нас зависи да ли желимо да учинимо нешто за друге, за будућност, жртвујући садашњост, да би наше име имао ко вечно спомињати на светим Литургијама као „ктиторе и приложнике овога светога храма“, да нам упали свећу воштаницу и помоли за нашу душу. Све у овом свету се брзо заборави са нестанком материјалних средстава и нашег статуса у друштву, брзо нам тада сви окрену леђа и чему онда да се вратимо, коме да дођемо – у Храм Божији, Богу Живоме који нас никад неће напустити.

Немојте дозволити себи да нам једна Starbucks кафа, сладолед, чоколада… буде преча од Бога. Онај који даје и рађа плода – Бог му даје много више, онај који не даје и не пружа љубав и подршку другоме Бог узима и то што он мисли да је његов ослонац у животу. Чини добро и добру се надај – каже наша пословица и у светлу тих речи учинимо добро нашем храму, јер тиме чинимо добро свима нама и нашој деци, а Бог милости и доброте узвратиће свима нама понаособ даровима који су нам најпотребнији.

Одлуком ЦШО парохије Св. Симеона усвојено је да се сви они који уграде себе у фрескописање храма распореде у 4 групе како то налажу и правила, одбор је такође ради постојања одредница и реда усвојио и количину новца која припада свакој групи те ће будући дародавци бити сврстани у следеће групе:

“Ktitor” $20,000+

“Veliki Dobrotvori” $3,000-$19,999

“Dobrotvori” $1,000-$2,999

“Donatori” $500-$999

“Priloznici” $50-$499

Такође одлуком ЦШО имена приложника биће исписана на плочицама које ће се налазити унутар храма на два места поређаним управо по групама. Такође биће издата и књига са именима свих приложника и икона за које су свој прилог оставили.

Свако добро од Господа желећи и надајући се у слогу, разумевање и жртву свих нас поздрављамо Вас најрадоснијим поздравом :

Христос Воскресе- Ваистину Воскресе!

Управа парохије Св. Симеона Мироточивог у Шарлоту.

Донирајте

Да бисте извршили донацију нашој Цркви, молимо Вас кликните на дугме испод овог текста.

Бићете преусмерени на екстерни, сигуран сајт, на коме можете извршити своју донацију. Све трансакције су потпуно сигурне и безбедне.
Процес се обавља на енглеском језику