Dobro došli na Serb Fest!

Pridružite nam se u jedinstvenom kulturnom doživljaju, dok slavimo naše bogato srpsko nasleđe i tradiciju! U srcu naših svečanosti nalazi se autentična srpska kuhinja - praznik za čula, puna ukusnih jela koja pričaju priče o našim precima. Neka vaša nepca proputuju bogate ukuse ćevapa, sudžukica, svadbarskog kupusa, pečenog i pljuvačkog prasećeg i jagnjećeg delikatesa i još mnogo tradicionalnih delicija, uključujući baklavu, tulumbe, tradicionalnu štrudlu od šteneta i još mnogo toga.

Ali ne radi se samo o hrani! Pripremite se za uzbudljiv fudbalski turnir gde se strast spaja sa veštinom. Bilo da ste igrač ili gledalac, osetite duh drugarstva i zdravog takmičenja. Pobednik dobija 1.000 dolara, dok drugoplasirani osvaja 350 dolara.

Za naše mališane i one mlade u srcu, čeka nas svet zabave! Uronite u igre, zanate i aktivnosti prilagođene deci svih uzrasta. To je dan veselja, radosti i uspomena u nastajanju.

Komšije, prijatelji, porodice – bilo da imate srpske korene ili jednostavno cenite njenu živu kulturu – dođite da budete deo ove kulturne ekstravagancije koja se svake godine održava.

Proslavite. Povežite se. Cenite.

Vidimo se tamo!

Autentična hrana

Ćevapi

Ćevapi su jelo sa roštilja od mlevenog mesa koje tradicionalno nalazi u zemljama jugoistočne Evrope (Balkan). To se smatra nacionalnim jelom Srbije. Obično se služe u grupama od pet do deset komada na tanjiru ili u somunu.

Kliknite ovde za listu sastojaka i alergena

Srpski tanjir

Delovi pilića na žaru, puno kotleta od svinjskog vrata, najmanje kilogram ćevapa i tradicionalne srpske Roštilj kobasica. Piletina i svinjetina su na žaru sa dosta masnih komada ili dimljene slanine na vrhu za dodatni ukus. Meso je začinjeno sa Vegetom nekoliko sati pre pečenja na roštilju. Obično se služi sa svežim pomfritom.

Kliknite ovde za listu sastojaka i alergena

Tradicionalna srpska pita

Srpska pita je tradicionalna pita popularna na celom Balkanu. Obično se pravi od svežeg sira i jaja. Recepti mogu varirati od slatkih do slanih, od jednostavne pite do prazničnih i razrađenih višeslojnih pita. To je vrsta slojevite pite, kombinacija turskih i austrijskih uticaja na različite kuhinje bivše Jugoslavije.

Kliknite ovde za listu sastojaka i alergena

Pečeno meso

Meso na ražnju je stil pečenja gde se meso nabija na ražanj. Ražanj je dugačka čvrsta šipka koja se koristi za držanje hrane dok je se peče na žaru. Obično pečenje na ražnju podrazumeva korišćenje indirektne toplote koja obično kuva hranu na nižoj temperaturi u poređenju sa drugim metodama pečenja koji koriste direktnu toplotu. Najčešći se koristi prase ili jagnjetine.

srpski slatkiši

Kao što većina zemalja ima svoje prepoznatljiva poslastica koju morate probati, Srbija takođe ima veliki broj tradicionalni slatkiši koji su postali a simbol naše zemlje. Vanilice, Bajadera, Oblanda, a različite vrste kolača su samo neke od tradicionalnih srpskih slatkiši koje možete probati.

Kliknite ovde za listu sastojaka i alergena

Svadbarski kupus

Svadbarski kupus ili podvarak je jelo popularno širom Srbije. Primarni sastojci su kiseli kupus ili svež kupus, sitno seckani luk i meso, najčešće svinjetina, pečena ili lagano kuvana piletina. Sastojci se zatim sjedine i skuvaju/zapeču u rerni.

Kliknite ovde za listu sastojaka i alergena

Sudžukice

Sudžukice (kobasice na žaru) pripadaju kategoriju kuvanih kobasica, odnosno grubo iseckane kuvane kobasice. One se proizvode od različitih vrsta mesa, masti, vezivnog tkiva, vode, kuhinjska soli, aditiva, začina.

Kliknite ovde za listu sastojaka i alergena

Dečije igre

Kućica

Oslikavanje lica

Sladoled

Kokice

Fudbal

TRIBUTE TO THE WORLD SOCCER CUP

Poslednjih 11 godina, svakog septembra,organizovan je Srpski sabor i Fudbalski turnir za 8 ekipa. Svi timovi imaju mogućnost odigravanja najmanje 3 utakmice. Dva najbolja tima iz grupa idu u polufinale i zatim finale. To je celodnevni događaj, sa sjajnom hranom, pićem, uživo muzikom i sjajnom zabavom. Pridružite nam se na Mini Svetskom prvenstvu i igrajte predstavljajući svoju zemlju. 8 timova će imati 5 igrača plus golmana, neograničene izmene i nema starosnih ograničenja.

8 TIMOVA @ $350 SVAKI

POBEDNIK DOBIJA $1000

DRUGOPLASIRANI $350